Zamieszczone przez mkania777
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez leonna gdzie pięciu pasażerów o wadze +/- 70kg?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnbardziej proporcjinalnie. A nie około 10cm przód do tyłu.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Nie ten rozkład mas + LPG + kombi + ew. koło zapasowe
Komentarz
-
-
Witam.Po przeczytaniu waszych uwag na w/w temat czyli wymianie tylnych sprężyn chciałem się dowiedzieć czy ktoś z klubowiczów wymieniał w noma auto w Tarnowskich Górach ul.Leśna lub w LELLEK Gliwice na ul.Portowej w woj.Ślaskim.Mam skodę właśnie z lpg i też mi tył nisko siedzi.Proszę o informacje.Chcę się właśnie tam udać lub polecacie mi już warsztat gdzie znają problem i mnie nie zbyją tekstem tego typu bo ten typ tak ma.ALEX.Dodam że mam jeszcze auto na gwarancji.Proszę o pomoc.ALEX
Komentarz
-
-
W ASO założenie sprężyn wspomagajacych jak z poprzednich postów wynika około 150-180PLN.
Wspomagacze są ogólnie dostępne :
Welcome to Ekollon, suppliers of MAD suspension springs and suspension solution experts - find the right spring for your vehicle.
Symbol tych springów to HV-199515.
Ale ja zgadzam się z leonn :Mady moga pomóc pod warunkiem że sprężyna główna ma odpowiednie parametry, a nie jast poniżej normy na samym starcie. W takim przypadku sprężyny wspomagające są tylko po to, żeby klientowi na gwarancji zamydlić oczy, że na pusto trzyma normę 385mm. Nie tędy droga.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin91860W ASO założenie sprężyn wspomagajacych jak z poprzednich postów wynika około 150-180PLN.
Wspomagacze są ogólnie dostępne :
Welcome to Ekollon, suppliers of MAD suspension springs and suspension solution experts - find the right spring for your vehicle.
Symbol tych springów to HV-199515.
Ale ja zgadzam się z leonn :Mady moga pomóc pod warunkiem że sprężyna główna ma odpowiednie parametry, a nie jast poniżej normy na samym starcie. W takim przypadku sprężyny wspomagające są tylko po to, żeby klientowi na gwarancji zamydlić oczy, że na pusto trzyma normę 385mm. Nie tędy droga.
Komentarz
-
-
Tak właśnie celuję , tylko Panowie poradcie, które lejsoforsy do liftbecka brać, bo skłaniem się do standarowych 4285718 zgodnie z ich katalogiem?
Uploaded with ImageShack.us
Komentarz
-
-
Ilu kupujących Lesjoforsy tyle dylematów jakie wybrać.
Ja wybrałem do Golfa V HB
Mam Kombi nic nie wożę no i nie mam gazu.
Przy 2 dzieci i żonie z tyłu i zakupami w bagażniku prześwit się nie zmienia.
Użytkownik Yunior81 ma takie auto jak Ty wziął z końcówką 18, sa też tacy co lubią, potrzebują HD.
Sam musisz ocenić.
18-nastaka na pewno będzie trzymać prześwit jak należy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oluapIlu kupujących Lesjoforsy tyle dylematów jakie wybrać.
Ja wybrałem do Golfa V HB
Mam Kombi nic nie wożę no i nie mam gazu.
Przy 2 dzieci i żonie z tyłu i zakupami w bagażniku prześwit się nie zmienia.
Użytkownik Yunior81 ma takie auto jak Ty wziął z końcówką 18, sa też tacy co lubią, potrzebują HD.
Sam musisz ocenić.
18-nastaka na pewno będzie trzymać prześwit jak należy.
Komentarz
-
-
Witam.Panowie pomóżcie !!! Byłem w salonie NOMA AUTO Tarnowskie Góry i poszedłem do działu serwisowego w sprawie wymiany sprężyn w OCII.Wytłumaczyłem im że posiadam zamontowany zbiornik z gazem i posiadam też pełno wymiarowe kolo zapasowe.Wszystko miło było do momentu i tu słowo gwarancja ma podkreślam GWARANCJA jakieś dziwne znaczenie.Kierownik po wysłuchaniu mojego problemu oznajmił tak.Pokazał mi pismo ze SKODY iż mogą te springi wymienić na wzmocnione pod warunkiem IŻ SAMOCHÓD MA NIE PRZEJECHANE WIĘCEJ NIŻ 10000km.i NIE WIĘCEJ NIŻ 6 MIESIĘCY.Potem już ta wymiana podlega opłacie na kwotę około 900pln.Mogą to tez zrobić po zatankowaniu pełnego zbiornika z gazem i pełnego zbiornika z benzyną +koło zapasowe,wtedy mam się udać do stacji na której mi ja zważą i z tym wydrukiem mam wrócić do nich z powrotem.będzie i gwarancja i nowe springi ale za 900zeta.A co ciekawe Po naszej krótkiej rozmowie doszliśmy do wniosku że jak do 7 dni nie zwrócisz im auta z usterka to ta usterka Ci w niczym nie przeszkadzała i się tera chłopie martw , bo se takie auto kupiłeś.I dlatego już pan mi w serwisie uświadomił słowo GWARANCJA.Moja OC.II ma już w lipcu 2 lata i przebieg 16394 km.Więc po naszej rozmowie bo nie powiem bardzo precyzyjnie mi to wyjaśniono bez żadnego kłamstwa i zbycia odszedłem bardzo to powiem przygnębiony tą wiadomości że nie da rady.Cza bulić.ALEX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ALEX7301Pokazał mi pismo ze SKODY iż mogą te springi wymienić na wzmocnione pod warunkiem IŻ SAMOCHÓD MA NIE PRZEJECHANE WIĘCEJ NIŻ 10000km.i NIE WIĘCEJ NIŻ 6 MIESIĘCY.Potem już ta wymiana podlega opłacie na kwotę około 900pln.
ALEX7301 kolego odpuść sobie ASO bo zabulisz 900zł, a i tak nie dostaniesz tego co potrzebujesz. Kup sobie Lesjöforsy, z wymianą będzie Cie to kusztowało max 430zł i zapomnisz o problemie
Komentarz
-
-
Dzięki panowie za dobre rady.Odpuściłem.Zamówiłem już od z tej firmy. http://allegro.pl/listing/listing.ph...y+wspomagajace
Dzwoniłem już do gościa przedstawiłem mu sprawę i ma mi kurier pod domek przywieś.Co prawda 490zeta ale jak pomyślę że będzie stała normalnie a nie jak motorówa to każda cena jest jej warta.W końcu co się nie robi dla naszych skodek.Leon i bishop macie po browarku dla każdego.
bishop pogłaskam żonke wieczorem pocałuje boys mam ich dwóch ale psa to nie mam.ALEX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ALEX7301Dzięki panowie za dobre rady.Odpuściłem.Zamówiłem już od z tej firmy. http://allegro.pl/listing...ny+wspomagajace
Dzwoniłem już do gościa przedstawiłem mu sprawę i ma mi kurier pod domek przywieś.Co prawda 490zeta
Ps. Kupując przez internet możesz towar zrócić do 10 dni, i ja bym tak zrobił :wink: PW
Komentarz
-
-
Kiedyś pracowałem na obrabiarkach i dorabiało się różne przyrządy miedzy innymi dorabialiśmy właśnie taki przyrząd na springi.ale to było dawno dawno temu tera pewno już zardzewiał od leżakowania.No bo kto się tera bawi w takie przekładki.Zadzwonię przeproszę gościa co prawda nie należę do grupy ludzi co rzucają słowa na wiatr ale pomoc mi się twoja przydałaALEX
Komentarz
-
Komentarz